Вчені виявили в Індонезії найдавнішу піраміду світу

Площа виявленої піраміди досягає приблизно п'ятнадцяти гектарів.

Піраміда на острові Ява. Ілюстрація: Фраза.юа.

Американські вчені встановили, що найдавніша піраміда в світі розташована на території Індонезії, передають Патріоти України.

Зокрема, зазначена піраміда знаходиться на острові Ява в горі Паданг. Приблизний вік знахідки складає дев'ять з половиною тисяч років. Як повідомляють фахівці, на згаданій території раніше вже були виявлені стародавні руїни. Тепер вчені переконані, що попередні знахідки являли собою лише верхню частину великої будови. Так, вони провели дослідження гори, освітивши її за допомогою георадара. Крім того, було зроблено зондування за допомогою сейсморозвідки.
Всі проведені маніпуляції дали зрозуміти, що площа виявленої піраміди досягає приблизно п'ятнадцяти гектарів. Оцінюючи розміри споруди, можна сказати, що піраміда дуже схожа на гору. Вона має три «яруси», зведені у різний час. Верхній шар побудований приблизно три тисячі років тому. Другий, в свою чергу, вважають природною гірською породою, вік якої сягає семи тисяч років. А ось третій рівень вважається найдавнішим.
За попередніми оцінками, йому дев'ять з половиною тисяч років. Однак ці дані можуть бути не зовсім точними. Відповідно до думки деяких фахівців, вік виявленої піраміди може досягати двадцяти восьми тисяч років. Саме в зазначений час на території Індонезії з'явилися Homo sapiens. При цьому фахівці дивуються, як перші люди змогли звести таку величезну і міцну споруду.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...