Велике цабе з СБУ погоріло на "кришуванні" нелегального бурштинового бізнесу (фото)

Затриманий високопосадовець фактично був основною ланкою схеми прикриття видобутку, а також контрабанди бурштину.

Вилучене обладнання та бурштин. Фото: прес-служба СБУ

Служба безпеки України викрила протиправну діяльність організованого злочинного угрупування, що займалося незаконним видобутком бурштину на Житомирщині та Рівненщині. Про це повідомляє прес-служба української спецслужби, інформують Патріоти України.

Серед організаторів діяльності ОЗГ був один з керівників УСБУ в Житомирській області, який через корупційні зв'язки в держорганах влади "кришував" членів угруповання. Крім того, він фактично був основною ланкою схеми прикриття видобутку, а також її контрабанди.

Співробітники спецслужби задокументували механізм передачі грошей від безпосередніх видобувачів "сонячного каменю" до найвпливовіших представників органів влади. Під час обшуків вилучено значну кількість бурштину, виробів з нього і устаткування для видобутку.

Розпочато кримінальне провадження за ст. 255 КК України (створення злочинної організації). Матеріали справи передані в Генпрокуратуру.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...