Від обстрілів росіян шахта "Бутівка" обвалилася: Є загиблі та поранені бійці. Волонтери закликають не панікувати

Про точну кількість загиблих поки що не повідомляється, тому що під завалами, ймовірно, залишилися люди. Зараз завали розбирають.

Шахта "Бутівка". Фото: dn.vgorode.ua.

Конструкції будівель шахти Бутовка частково обвалилися в результаті нічного артобстрілу бойовиків. Як повідомили DT.UA волонтери, з посиланням на бійців, що перебувають на передовій, на даний момент відомо про чотирьох загиблих та 10 поранених вояків зі складу ДУК ПС. Новину передають Патріоти України.

"Учора Бутівку обстріляли зі 152 мм, в будівлях стався обвал. Про точну кількість загиблих поки що не повідомляється, як я розумію, тому що під завалами залишилися люди. Завали зараз розбираються", - сказав співрозмовник. На даний момент, серед ДУКівців - 4 загиблих і 10 поранених. Поряд, на Зеніті, 1 поранений. В Айдарі - 2 загиблих, 6 поранених, у 90 ОМБР - 1 поранений", - додав він.

У той же час волонтер Роман Донік на своїй сторінці у "Фейсбуці" закликає не панікувати та не перебільшувати втрати наших військових: "Прекратите, пожалуйста, на эмоциях и нервах тиражировать новость о том, что "Бутовка обвалилась" и теперь все пропало. Тем более сравнивать ситуацию с обвалом терминала. Это не совсем правда. Обвалилось одно из строений, которое должно было обвалиться рано или поздно под плотным артиллерийским огнем. Никакой проблемы в обвале здания нет. Оно и до обвала практически не использовалось.

Сама шахта как позиция укреплена и зарыта в землю насколько это возможно. Данные по потерям 128 бригады сильно преувеличены. Подтверждено три раненых. Тяжелых нет. Все подвижные. Не писал ничего, ждал пока подтвердят данные на уровне роты-батальона и КП бригады. И комбат и штаб бригады подтверждают - 3 трехсотых. Три! раненых. Еще раз акцентирую внимание - данные по 128 горно-пехотной.

Промзоне досталось сильнее. Промку начали крыть раньше и закончили позже. Данных по потерям на промке у меня нет. Но по промзоне работали плотнее и дольше. Информация о раненых доставленных в Днепр всегда есть на странице Татьяны Губы. Поверьте на слово, никого из раненых из района ДАП мимо Днепровских врачей не повезут.

У нее достоверная информация о поступлениях в Мечникова и в 66 мобильный госпиталь. Если совсем уж невмоготу и обуяла жажда деятельности, помогите 128-й бригаде. Это действенное средство. Сам им пользуюсь".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...