Вірус Petya A атакує: У мережі показали, як може виглядати заражений лист (фото)

Заступник міністра інформполітики показав один з варіантів фішингових листів, мета якого - змусити користувача завантажити і відкрити заражене вкладення.

Ілюстрація:pulse-uk.org.ukЗаступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін показав, як може виглядати фішинговий лист з вірусом. Скріншот він показав на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Після відкриття вкладення листа запускається скрипт, який інфікує комп'ютер одержувача і всі пристрої, пов'язані з ним по внутрішньо-корпоративній мережі.
Золотухін відзначив, що такий процес може відбуватися роками, інфікуючи тисячі комп'ютерів.
"Мета застосовуваних методів соціальної інженерії полягає в тому, щоб підштовхувати одержувача листа зацікавитися вмістом вкладеного файлу. Я неодноразово бачив, як офісні співробітники просто автоматично клацають по назвах вкладених файлів, відкриваючи вкладення", - зазначив Золотухін.
У ході хакерської атаки в Україні в поліцію надійшло близько 200 звернень про втручання в роботу комп'ютерних систем.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...