Вона велика, знаходиться в серці Європи і замість водки там п'ють горілку, - британський The Telegraph опублікував 25 фактів до 25-річчя незалежності України

Автор статті порекомендував англійцям назвати Україну не "The Ukraine", а "Ukraine", оскільки артикль "The" вважається образливим для українців.

Україна. Ілюстрація: rian.com.ua.

Британське видання The Telegraph опублікувало редакційну статтю "25 дивовижних речей, які ви (ймовірно) не знали про Україну", присвячену 25-річчю незалежності України, передають Патріоти України.

У статті наголошується, що Україна є найбільшою державою Європи, за винятком РФ, має "сім чудес" світу, які увійшли до списку об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, в числі яких Софійський собор у Києві, древнє місто Херсонес і букові ліси Карпат.

Також у статті йдеться, що українці люблять випити, але вже не так сильно, як раніше. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, Україна в 2010 році посіла шосте місце по вживанню алкоголю, після Білорусі, Молдови, Литви, Росії та Румунії. А за попередніми даними, за останній рік впала за вживанням спиртного на 15 місце (Великобританія знаходиться на 13 місці).

Британці відзначили, що національний напій українців називається горілка і трохи відрізняється від російської "водки", а також що в Україні люблять McDonald's, і вона знаходиться в самому серці Європи.

Автор статті порекомендував англійцям назвати Україну не "The Ukraine", а "Ukraine", оскільки артикль "The" вважається образливим для деяких українців, оскільки має на увазі зневагу до суверенітету країни (як в російській мові "на Україні". - Ред.).

Крім того, в статті згадується станція метро в Києві "Арсенальна", розташована на найбільшій в світі глибині - 105,5 метрів під землею. А головна вулиця Києва Хрещатик описана як найкоротша і найширша головна вулиця в світі.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...