"Ворогу не вдалося реалізувати жодної стратегічної задачі і поставити Україну на коліна": Порошенко подякував військовим та волонтерам та привітав зі святом

За словами президента, на фронт через військомати пройшли майже 300 тис. осіб.

Петро Порошенко. Фото: atn.ua.

За час зброїної агресії Росії загинули 2504 українських військових. Про це заявив президент Петро Порошенко у ході виступу на Майдані з нагоди Дня Незалежності 24 серпня, передають Патріоти України із посиланням на УП.

"Ворогу України не вдалося реалізувати жодної стратегічної задачі та поставити Україну на коліна. За це свої життя віддали 2504 українських воїнів", - зазначив Порошенко. За словами президента, на фронт через військомати пройшли майже 300 тис. осіб.

"Якби ми рухалися за інерцією минулого року, зараз мала б завершуватис 9 черга мобілізації, але ми не починали і 7-ї. Пріоритет - формування професійної армії. Щомісяця до лав ЗСУ вливаються до 6 тис. військовослужбовців. До кінця року ми очікуємо більше 20 тис. контрактників. Наразі 75% армії - контрактники", - зазначив президент.

При цьому триває формування військового резерву, який складає понад 80 тис. воїнів. Порошенко також зазначив, що Україні ще знадобляться "роки і десятки мільярдів гривень, щоб спати спокійно". Говорячи про військовий парад, Порошенко зауважив, що це - "реальний прогрес зміцнення обороноздатності держави".

"Наша армія дійсно народна. Це ви, українці, купили чи відновили для армії танки, БМП, бронетранспортери, зенітні комплекси і реактивні системи залпового вогню. Це волонтери першими прийшли на допомогу армії", - заявив призеднт.

"Наші міжнародні партнери зможуть побачити, що Україна здатна сама себе захищати, але потребує подальшої підтримки. Адже наш ворог - країна, військовий бюджет якої в десятки разів перевищує український. Але українці серйозно готові і далі боротися за свою незалежність. Головной наш гарант – це ЗСУ. І це куди серйозніше за Будапештський меморандум", - додав він.

"Агресору краще згадати пораду російського поета Володимира Маяковського: "Товарищ москаль, на Украину шуток не скаль", - зазначив Порошенко. "З юності ми вступаємо у час зрілості. Угода з ЄС вже працює і поступово компенсує колосальні втрати, які завдали війна та економічна агресія Росії. Москва намагаєтьс душити нас закриттям свого ринку і блокуванням транзиту в інші країни ... На фоні зовнішніх шоків вдалося забезпечити макроекономічну стабілізацію та відновлення економічного зростання", - додав глава держави.

Також Порошенко висловив подяку міжнародним партнерам за фінансову підтримку, поставки нелетального озброєння і гуманітарної допомоги, а також "за санкції проти агресора". Участь у святкових заходах на Майдані взяли перші особи держави, президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко, глава АП Борис Ложкін, а також президент Польщі Анджей Дуда. Також на Майдані присутні ветерани АТО та бійці ЗСУ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...