"Врятуйте Ільмі Умерова": Українців закликають писати в соцмережах та ставити аватарки, щоб нагадати світу про чергового політв'язня у Криму

Активісти кажуть, що заходи на підтримку представника Меджлісу влаштовуватимуть щодня, аби цю тему розглянули і на саміті G-20. Не залишатися осторонь закликали і простих українців.

Врятуйте Ільмі Умерова! Ілюстрація: Крим. Реалії.В українській столиці стартувала акція з порятунку ув'язненого у психлікарні російськими окупантами кримського татарина Ільмі Умерова. Банер "Припиніть убивати Умерова" вивісили вдень на вулиці Героїв Небесної Сотні. Про це йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Місце, кажуть, організатори, обрали не просто так. Саме на Інститутській за Україну поклали життя герої Майдану. Так само відстоюючи український Крим гине ІльмІ Умеров, кажуть активісти. Адже справу проти нього порушили за публічний заклик повернути півострів Україні.

З 18 травня Умеров перебуває на примусовій судово-психіатричній експертизі. Стан його здоров'я погіршується, адже чоловік має кілька тяжких хронічних захворювань. Активісти кажуть, що заходи на підтримку представника Меджлісу влаштовуватимуть щодня, аби цю тему розглянули і на саміті G-20. Не залишатися осторонь закликали і простих українців.

"Написати друзям у будь-якій країні, змінити аватарку на своїй сторінці. Тому що будь-яка допомога, будь-яке нагадування про Ільмі Умерова – воно дуже потрібне. Як для нього, його родини, так і для привернення уваги світової спільноти", - каже координатор акції "Крим SOS" Таміла Ташева. "Ільмі Умеров і сотні людей в Криму – вони в умовах окупації говорять, що це українська земля. Кожен, хто навіть припускає, що Крим, або Донецьку чи Луганську область можна віддати Росії – він зраджує тих людей, які гинули тут", - додав голова Меджлісу Рефат Чубаров.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...