"Ви виграли квартиру у Києві": Українців попереджують про нову схему телефонних шахраїв

Злочинці розповідають довірливій жертві про "виграш", а потім пропонують перевести гроші за "оформлення документів".

Шахраї розповідають довірливим "щасливчикам" про виграну квартиру. Фото: соцмережі.В Україні знову активізувалися шахраї, які виманюють гроші у людей, повідомляючи їм по телефону, що вони виграли квартиру в Києві, передають Патріоти України із посиланням на Обозреватель, та пропонують прочитати дуже повчальну історію.

Така історія недавно сталася з літнім родичем моєї колеги, якому на телефон впало повідомлення такого змісту: "За результатами незалежного відбору на терміналах оплат, ви стали власником квартири".

Родич не став відмахуватися від щастя, яке несподівано на нього звалилося, і вирішив зателефонувати за вказаним в повідомленні телефоном. Там йому ввічливим голосом відповіли, що він дійсно став власником однокімнатної нерухомості в елітному будинку Києва.

Якщо умови акції, які вказані на сайті компанії "Стройбуд", йому підходять, то він може отримати чесно виграну нерухомість. Треба то всього нічого - заплатити 800 гривень за надання інформації з Державного реєстру прав на нерухоме майно та сплатити адміністративний збір у розмірі 1% відсотка від вартості нерухомості. Правда, заплатити внесок за реєстрацію потрібно протягом доби, інакше неждана халява піде іншим учасникам розіграшу.

На щастя, родич колеги не став відразу ж діставати гроші, а спочатку поділився новиною з дітьми, які і пояснили йому всю суть лохотрону.

Почувши цю історію, я поліз в Гугл, і виявив, що за останній декілька тижнів в мережі з'явилася маса жалібних повідомлень від потерпілих "щасливчиків". А це значить, що аферисти повернулись до старих методів "роботи".

Журналісти вирішили зателефонувати за вказаним в повідомленні телефоном, щоб відчути всю "приємність" розмови зі злочинцями.

Перший час всі телефони, вказані на сайті компанії, вперто мовчали.Подумалося, що аферисти вже змінили прописку і розмова не вийде, але тут нарешті трубку зняли і ввічливий голос відповів:

- "Компанія "Стройбуд "слухає вас".

- Мені тут прийшло повідомлення про виграш якоїсь квартири. У ній вказаний ваш номер. Що це за квартира?

- Зайдіть будь ласка на наш сайт в розділ акції/результати акції. Якщо ви є нашим виграшно абонентом, то ваш номер повинен бути вказаний на сайті.

- А як так вийшло? Я начебто не брав участі ні в яких акціях?

- Наш генеральний спонсор - це телекомунікаційна група Leman Telecom. Вона розробляє систему платіжних електронних систем самообслуговування як термінали ibox. Якщо ви раніше поповнювали свій мобільний телефон через такі платіжні електронні системи, то він так міг потрапити в розіграш.

- Здорово. А які умови отримання квартири? Якщо я виграв.

- Зайдіть на сайт і звірте свій виграшний номер. Якщо він там є, то уважно ознайомтеся з умовами акції і додзвонюйтеся до нас.

Чи потрібно говорити, що єдина компанія з назвою Leman Telecommunication не має ніякого відношення до встановлення терміналів Ibox в Україні?

До речі, заради інтересу вирішили глянути на будинок по вулиці Голосіївській 60, де знаходиться "моя" майбутня квартира. На новобудову спорудження явно не тягнуло, а в зазначеній на сайті шахраїв компанії-забудовника нічого не знають про будівлю за цією адресою.

Хтось, прочитавши цей матеріал, напевно може поморщитися і скаже, що такі афери давно не новина і про них всі вже прекрасно знають. Однак, як показує практика, методи шахраїв досі працюють.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...