Вибухи на військових складах в Калинівці: Волонтер розкрив шокуючі деталі умов роботи охорони

Охоронцями складів боєприпасів наймалися працювати тільки жителі навколишніх сіл, які не мають потрібної підготовки.
Вибухи у Калинівці. Фото: 24 канал.

Склад боєприпасів в Калинівці охороняють бійці спеціальної воєнізованої охорони об'єктів ЗСУ, які не мають ні військової форми, ні гідної зарплати. Про це повідомив волонтер Роман Донік на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Зарплата рази в три менше ніж в ЗСУ, форму не видають, фінансування за залишковим принципом. Житла, навіть тимчасового, тим більше немає. Гуртожитків і всього іншого так само не передбачено", - розкрив подробиці він. Фактично, в таку структуру наймаються тільки жителі навколишніх сіл, які не мають потрібної підготовки.

"Тупо немає грошей на більше. Подібні структури, в Європі і США, є або приватними, або підрозділами спеціального призначення з усіма надбавками, добавками і плюшками", - додав волонтер.

Проте, периметр складів охороняла саме Національна гвардія України, яка повинна була бути добре навчена і озброєна.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...