Видовище з сотнями тисяч учасників: Як Узбекистан прощався з президентом Карімовим (фото, відео)

Іслам Карімов був похований у відповідності з мусульманськими звичаями в комплексі Шахи-Зінда.

У Самарканді у суботу, 3 вересня, поховали першого президента Узбекистану Іслама Карімова. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Газета.uz.

У повідомленні вказується, що Іслам Карімов був похований у відповідності з мусульманськими звичаями в комплексі Шахи-Зінда. На церемонії прощання з Ісламом Карімовим, яка пройшла вдень на історичній площі Регістан у центрі Самарканду, були присутні глави держав і урядів низки країн.

"Серед них були президенти Таджикистану, Туркменістану та Афганістану, прем'єр-міністри Росії, Казахстану, Киргизстану і Грузії, глава МЗС Ірану, державний міністр ОАЕ, виконавчий секретар СНД та інші", - зазначає видання.

За даними українських ЗМІ, на похорон президента Узбекистану Іслама Карімова також вирушив перший віце-прем'єр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів. У той же час, за інформацією агентства Фергана, старша дочка Гульнара Карімова, яка вже більше двох років знаходиться фактично під домашнім арештом, не отримала можливості попрощатися зі своїм батьком і не була присутньою на його похоронах.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...