Викладачі проти: У Росії розігрався скандал навколо встановлення погруддя Сталіну в коледжі

За життя у Йосипа Сталіна були неоднозначні і складні відносини з маршалами Жуковим, Рокосовським, Покришкіним, чиї бюсти вже стоять в меморіально-історичному парку на території навчального закладу.
Коледж імені Покришкіна у Новосибірську. Фото: top54.city.

У Новосибірську (РФ) колектив технічного коледжу імені Покришкіна виступає проти ініціативи влади встановити бюст радянському диктатору Йосип Сталіну на території навчального закладу. Про це пише "Тайга.інфо", передають Патріоти України.

Директор коледжу Галина Талюкіна написала листа меру міста Анатолію Локотю, в якому назвала причини, через які бюст вождя не повинен з'явитися на території навчального закладу. "Не применшуючи заслуг Сталіна перед державою, не можна забути про трагічні сторінки історії, пов'язані з його ім'ям, події, які торкнулися досить великої кількості сімей не тільки Новосибірська, а й усього СРСР", - написала вона.

Також директор зазначила, що за життя у Сталіна були неоднозначні і складні відносини з маршалами Жуковим, Рокосовським, Покришкіним, чиї бюсти вже стоять в меморіально-історичному парку на території коледжу. 28 вересня в Новосибірську відбудеться повторний розгляд пропозиції ініціативної групи про розміщення пам'ятника Сталіну. У свою чергу сталіністи не розуміють, навіщо мерія пропонує їм встановити бюст всупереч бажанням колективу коледжу і вважають, що їх годують порожніми обіцянками.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...