Викрадення, залякування, катування: ЗМІ розповіли про жахливі тортури у таємній в'язниці ФСБ (відео)

Більшість в'язнів, які поскаржилися на катування - це вихідці з Середньої Азії, а кати переважно ФСБ-шники, які досі працюють у рядах відомства, або у відставці.

Федеральна служба безпеки Росії нерідко вибиває необхідні свідчення в "секретній в'язниці", куди людей привозять за декілька тижнів до офіційного затримання. Про це пише znaj.ua, передають Патріоти України.

Як пише видання Republic, про жахливі тортури розповіли декілька співрозмовників, яких російські спецслужби нібито викрадали. Більшість в'язнів - це вихідці з Середньої Азії, а кати переважно ФСБ-шники, які досі працюють у рядах служби, або у відставці.

Аброр Азімов, підозрюваний в організації пітерського теракту, розповів, що його викрали, надягнувши мішок на голову. За його словами, невідомі закували його в наручники і відвезли у невідомому напрямку. Їхали приблизно хвилин 40, а по прибуттю кинули в підвал. Азімов розповів, що мішок зняли тільки через тиждень і він побачив щось на зразок камери ув'язнення. Випустили чоловіка тільки через два тижні, і за цей час він навіть бачив інших "в'язнів".

Кілька інших викрадених стверджують, що це місце знаходиться в підвалі, кожна кімната якого має не більше 7-9 метрів. У кожній камері є труби, до яких "в'язнів" приковують наручниками. Також співрозмовники запевняють, що зверху постійно ходить охорона.

Видання пише, що екс-ув'язнені піддавалися тортурам електрикою, постійним погрозам і приниженням. Азімов стверджує, що його тримали за руки і ноги, поливаючи водою обличчя, накрите ганчіркою. Від таких катувань чоловік постійно втрачав свідомість.

Всі екс-ув'язнені, включаючи Азімова, звернулися до Європейського суду з прав людини, а також до Головного військового слідчого управління.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...