Викинув стовп попелу на 10 км: У Росії прокинувся потужний вулкан (відео)

Вулкану присвоїли "помаранчевий" код авіаційної небезпеки.

Вулкан Шивелуч. Фото: National Geographic.

У суботу та неділю, 9-10 березня, на Камчатці (Росія) відбулося виверження вулкана Шивелуч. Про це повідомляє інформагентство "Інтерфакс", передають Патріоти України.

При виверженні 9 березня вулкан Шивелуч викинув стовп попелу на висоту 10 км над рівнем моря. Наступного дня, 10 березня, він викинув попіл до 4,5 км над рівнем моря.

"З урахуванням напрямку вітру попільний шлейф поширився в північно-східному напрямку від вулкана в бік затоки Озерної. На шляху поширення попільного шлейфу населених пунктів немає", - йдеться в повідомленні.

Випадання попелу в населених пунктах Камчатського краю не зафіксовано. Зазначається, що міжнародні траси руху повітряних суден в районі вулкана не проходять. Туристичні групи в районі вулкана також не з'являлися.

Вулкану присвоїли "помаранчевий" код авіаційної небезпеки. Також на Telegram-каналі КБ зазначають, що на Камчатці прокинувся ще один вулкан - Каримський.

Шивелуч - найпівнічніший діючий вулкан Камчатки, розташований в 45 км від селища Ключі Усть-Камчатського району, де проживають близько 5 тисяч осіб. Це один з найбільших вулканів Камчатки. Активність Шивелуч посилилася в травні 2009 року. В результаті цього купол вулкана прорізала ущелина завглибшки близько 30 м.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...