"Им нужна картинка с разрушениями": Мешканці Донецька та Макіївки не сумніваються у тому, хто влаштував пекельну ніч

Люди звинувачують в обстрілі терористів "ДНР", з повідомлень в соціальних мережах стає ясно, що своє озброєння бойовики розставляли прямо поблизу житлових будинків, обстріли почалися близько 22:00 четверга і тривали практично до самого ранку 9 червня.

Після нічного обстрілу у Донецьку. Фото: Диалог.

Всі постраждалі в результаті нічного пекельного обстрілу бойовиків "ДНР" жителі окупованих Донецька і Макіївки госпіталізовані. Кількість постраждалих збільшилася до 15 осіб, хоча в ранкових зведеннях йшлося тільки про 11 громадян, серед них - маленька 3-річна дівчинка, вона була поранена разом з мамою. Жінка отримала важке поранення в живіт, і за її життя зараз борються медики, передають Патріоти України з посиланням на Диалог.

Стан дівчинки стабільний, лікарі кажуть, що життю дитини вже нічого не загрожує. Загинула одна людина. Люди звинувачують в обстрілі терористів "ДНР", з повідомлень в соціальних мережах стає ясно, що своє озброєння бойовики розставляли прямо поблизу житлових будинків, обстріли почалися близько 22:00 четверга і тривали практично до самого ранку 9 червня.

Донеччани поділилися, що найбільших руйнувань зазнав Куйбишевський район міста, прямі влучення від снарядів бойовиків були зафіксовані більше ніж по 11 житловим будинках. Серйозні руйнування є в будинках по вулицях Умова, Електронній, Альпіністів, Білопільського, Гарібальді, Гаршина, Писарєва, Сушкіна і ін.

Молода мама і її маленька дочка проживали в будинку по вулиці Курганова, 28. Тут зруйновано багато під'їздів і цілі житлові будинки. "Ул. Курганова, 35 - подъезды без стекол, ул. Курганова, 33 - повреждение остекления, ул. Электронная, 28 - 3-й этаж, прямое попадание, ул. Новороссийская, 17 - прямое попадание на 5 этаже", - повідомляють донеччани в пабліках.

До сих пір багато будинків знеструмлені, ремонтні бригади приступили до усунення поломок, але попередили, що відновлювальні роботи можуть затягнутися на кілька днів. На Норде и на Кировце нет света, из переклички в Донецке на Бутовку полетели скорые", "На Азотном горел дом", "Мощный замес на Щетке, свет моргает, ТВ отрубило. Калиновка, ДОБ, жуткие звуки с вибрацией, "Макаронка - север - мощно, громко ж\д громко, Ворошиловский, слышим одиночные, мощные... Вишневского роддом мощно бахи тяжелое", "Макеевка вечер давно перестал быть томным. Улетает много тяжелого","Грузия два мощных баха... И ещё два мощных... ДонНУ - так бахнуло, три стекла дрожат", "АВ Западный: мины над головой в двух направлениях летают", - це лише невелика кількість коментарів з приводу того, що відбувалося у місті.

За однією з версій, бойовики "ДНР" влаштували обстріл Донецька і Макіївки якраз для того, щоб переконати всіх в провокаціях з боку ЗСУ. Завтра, 10 червня, в "ДНР" хочуть провести мітинги проти розміщення поліцейської Міссі ОБСЄ, присутності якої так боїться терорист Захарченко.

"Твари, садисты, нелюди! Стрелять так способен только фашист, зачем все это, сколько они будут уничтожать, невозможно, невозможно так жить! Ублюдки, остановитесь! Убирайтесь отсюда", - написала мешканка Макіївки Ангелина Шумешко.

"А может провести еще один референдум и вернуть, как все было при Украине? Или референдумы запрещены?", "Это прекратится только тогда, когда х***о заберет всех своих отпускников или они сами как-то повыздыхают", - пишуть жителі окупованих міст.

До слова сказати, звинувативши солдат ЗСУ в розстрілах мирного населення і збройних проти нього провокацій, терористи "ДНР" не врахували кілька моментів. Наприклад, зведення сепаратистів описували, що більшість обстрілів того ж Донецька було скоєно з мінометів.

Однак позиції сил АТО перебувають на відстані 14 кілометрів, з цієї точки міномети так далеко стріляти не можуть, так що відповідь на питання: хто головний організатор пекельної ночі в багатостраждальних Макіївці і Донецьку, очевидна.

"Наемникам похер, куда стрелять. Лупили с дурной балки, и не только, свои же","Им нужна картинка с разрушениями, "У друга в районе Маяка стоит САУ, так что все понятно", - коментували користувачі соцмереж.

Медики констатують, що за останні години в лікарні доправили людей, які фізичних травм не мають. У цих пацієнтів важкий психологічний стан на межі сильного шоку.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...