"Из подвала он так и не вышел": Російські окупанти катують до смерті мешканців Донбасу

Автомобіль - дуже вагома причина для терористів для того, щоб жорстоко вбити людину.

Бойовики "ЛНР". Фото: news-ukraine.com.

Луганчанину Сергію Морозу виповнилося би нещодавно сорок років, і його друзі пишуть, що їм стало особливо боляче, коли вони побачили в соцмережах пропозиції привітати його і побажати всього найкращого, які автоматично згенерували акаунти загиблої людини. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Диалог.

Вбивці хотіли заволодіти автомобілем Toyota-Prado, який належав Сергію. Відомо, що луганчанина тримали і катували в підвалі одного з будинків на вулиці Поштовій, це стара частина міста, в якій багато підвалів та приміщень, які терористи обладнали під тортурні камери.

Сергія викрали біля СШ №57 в кварталі Зарічний, куди він відвів свою дитину. З підвалу Сергій Мороз, як пишуть його друзі, так і не вийшов. Проросійські відморозки його по-звірячому замучили і вбили. А через деякий час після його смерті стало відомо, що вбивство - справа рук банди, до складу якої, як повідомляли в луганських ЗМІ, входили громадяни Російської Федерації Андрій Черненко, Сергій Есенков та Євген Худяков. Вони впродовж декількох місяців катували і вбивали луганчан, щоб заволодіти їхнім майном. Повідомляється, що діяльність банди припинена, але достовірність повідомлення перевірити неможливо.

У соцмережах і в непідконтрольних так званій "ЛНР" ЗМІ часто пишуть про те, що тортури і вбивства з метою заволодіння майном стали в "молодій республіці" звичайним явищем. Чимало людей зізнавалися, що з літа 2014 року бояться виїжджати навіть у межах міста на власних авто. Також луганчани стверджують, що через ділянки українсько-російського кордону, підконтрольні бандформуванням "ЛНР" і "ДНР", на територію псевдодержав проникло чимало російських кримінальників.

Як розповідали очевидці, влітку і восени 2014-го року через КПП сепаратистів проходили люди з характерними зовнішніми ознаками: специфічні татуювання, манера поведінки, лексикон. Вони говорили "прикордонникам": «Іду записуватися в добровольці бити бандерівців". Найчастіше їх пропускали, навіть не питаючи документів. Не виключено, що названі вище троє російських злочинців проникли в Луганськ таким чином.

Крім того, чимало людей, що мають судимості, потрапили в Донбас у складі російських так званих "добровольчих формувань". Нерідко такі люди дезертирували, не прийнявши участь ні в одному бою. Причому, тікали вони в більшості випадків зі зброєю.

Дотепер у соцмережах часто з'являються прохання допомогти в розшуку зниклих людей: багато хто з них пропадали, коли вирушали за покупками або кудись їхали у власних авто, тобто були бажаною здобиччю. Тому є підстави вважати, що викрадення і пограбування - один з найпоширеніших "промислів" донбаських кримінальників, чисельність яких, швидше за все, - зараз у багато разів більша, ніж в часи, коли весь Донбас був підконтрольний Україні. І значна частина злочинців готові на все заради наживи.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...