З Кремля прийшла команда грабувати Ахметова? В українського олігарха почали забирати статки за межами Донбасу

За заводи Ахметова взялися і в анексованому Криму.

Рінат Ахметов. Фото:obozrevatel.com

Окупаційна "влада" Криму примусово викупить два підприємства, підконтрольні українському бізнесменові Рінату Ахметову. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Коммерсант.

Видання повідомляє, що на Керченському стрілочному заводі і металургійному комплексі вже призначили "тимчасові адміністрації". Як повідомило виданню джерело в адміністрації підприємств, з колективами заводів (на стрілочному заводі працює близько 700 чоловік, а на металургійному - 1 тис. осіб) зустрілися "кримські чиновники".

"Вони повідомили, що "радмін Криму" 3 березня прийняв рішення про викуп майнових комплексів обох підприємств. "Тимчасові адміністрації" проведуть інвентаризацію майнового комплексу, щоб визначити вартість заводів для їх примусового викупу", - сказано в повідомленні.

Також було створено ГУП "Керченський металургійний комплекс", до якого увійде майно двох заводів після примусового викупу. Співрозмовник видання в "уряді" уточнив, що майно заводів викуплять у попереднього власника за справедливою ціною.

"Рішення про примусовий викуп було прийнято через політичну позицію власника - Ріната Ахметова. Спочатку майнові комплекси ТОВ "Стрілочний завод" і "Металургійна компанія" були зареєстровані в Києві та Кривому Розі. Після приєднання Криму до РФ в Краснодарі було створено дві фірми, які здавали в оренду майно українських заводів двом створеним в Керчі філіям. За цією схемою, гроші за оренду і прибуток йшли власникам на Україну", - повідомив співрозмовник в "уряді" Криму.

За його словами, частина цих грошей йшла, "в тому числі, на фінансування силової операції української влади на Донбасі". Повідомляється, що таке рішення було прийнято за схожими кроками "влади" так званої "ЛНР", яка 1 березня ввела зовнішні адміністрації на "Краснодонвугілля", "Ровенькиантрацит" і "Свердловантрацит", що належать Ахметову.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...