"За нас нашу роботу ніхто не зробить": У Міноборони розповіли, чим НАТО допоможе Україні

З НАТО була підписана угода про надання несистемних брокерських послуг.

Ігор Долгов. Фото: espreso.tv.

Допомога є саме допомогою і підтримкою в тих місцях, де ми можемо заощадити час, заощадити ресурси, перескочити через якісь етапи. Про це в ефірі 5 каналу повідомив голова місії України при НАТО, заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігор Долгов, передають Патріоти України.

"Це пакет допомоги, проте, головне завдання лежить на нас самих. За нас нашу роботу ніхто не зробить. Тому допомога є саме допомогою і підтримкою в тих місцях, де ми можемо заощадити час, заощадити ресурси, перескочити через якісь етапи. Наприклад, логістика і стандартизація – це величезна сфера діяльності, яка потребує починаючи з примітивного обладнання складів до запровадження системи кодифікації, прийнятої у країнах-членах НАТО", – зазначив Долгов.

За його словами, щоб не розробляти самим програмне забезпечення, Україна його отримає через трастовий фонд за допомогою болгарської сторони. "Щоб не гаяти час на розробку номенклатури позицій, ми також запозичимо те, що НАТО готове нам передати", – зазначив він.

"Було підписано угоду про надання несистемних брокерських послуг. Це нам дає досить потужний інструмент доступу до ринку виробників країн-членів НАТО, через цю електронну мережу. Ми можемо робити запити купівлі тих чи інших товарів. Не йдеться про зброю, хоча теоретично, з наступними етапами і це можливо. Ось це і є комплексний пакет допомоги НАТО", – додав Долгов.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...