За прикладом України: У Росії вирішили створити Національну гвардію

РФ вирішила реформувати внутрішні війська МВС.

Путін вирішив реформувати внутрішні війська МВС. Ілюстрація:topwar.ru

Президент Росії Володимир Путін у вівторок оголосив про створення Національної гвардії на базі внутрішніх військ. Про це пише РИА Новости, передають Патріоти України.

"Рішення прийнято, ми створюємо новий федеральний орган виконавчої влади на базі Внутрішніх військ МВС, створюємо Національну гвардію, яка буде займатися боротьбою з тероризмом, організованою злочинністю, в тісному контакті з Міністерством внутрішніх справ продовжить виконувати ті функції, які виконували підрозділи ОМОН, СОБР і так далі ", - сказав президент РФ на керівниками силових органів.

Нагадаємо, 13 березня 2014 року Національна гвардія була створена в Україні.

Основними функціями Національної гвардії України в мирний час будуть охорона громадського порядку, а в разі введення надзвичайного стану - припинення масових заворушень, відновлення правопорядку в разі виникнення міжнаціональних і міжконфесійних конфліктів, розблокування або припинення протиправних дій у разі захоплення важливих державних об'єктів або місцевостей, відновлення конституційного правопорядку при спробах захоплення державної влади чи зміни конституційного ладу.

В особливий період, як зараз, або в разі введення воєнного стану Національна гвардія повинна брати участь у виконанні завдань територіальної оборони.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...