Загроза нового Чорнобиля в Україні: З'явився невтішний прогноз (відео)

До 2020 року закінчується термін експлуатації 12 атомних енергоблоків з 15.

Ілюстрація: 24tv.ua

Майже всі блоки атомних електростанцій в Україні в найближчі роки вичерпають свій термін експлуатації. Незважаючи на це, їх продовжать використовувати, оскільки альтернативних джерел енергії у країни немає. Таку думку висловила в ефірі ObozTV експерт з питань атомної енергетики Ірина Головко, повідомляють Патріоти України.

"Ми зараз маємо чотири працюючі атомні електростанції, Чорнобильська не працює. Це 15 атомних енергоблоків. Вони всі були побудовані за радянських часів. Деякі були добудовані при Україні, але на 90% побудовані за часів СРСР. У них є свій термін експлуатації - 30 років", - розповіла Головко.

За її словами, до 2020 року закінчується термін експлуатації 12 атомних енергоблоків з 15. "Кожен блок має свій термін експлуатації. Найстаріші енергоблоки - на Рівненській АЕС. Там термін експлуатації для двох блоків закінчився ще в 2010-11 роках. На Південноукраїнській АЕС термін експлуатації закінчився в 2013 році", - повідомила експерт.

Як зазначила Головко, зараз уряд вирішив продовжити термін експлуатації блоків ще на 10 років. "Нам необхідно розуміти, що ми не можемо через 10 років покладатися на існуючі сьогодні реактори, оскільки вони вичерпують свій термін експлуатації", - підкреслила вона.

"Абсолютно безпечною не є жодна атомна електростанція. Вибух або аварія з будь-яким масштабом наслідків може статися на будь-якому реакторі світу, України зокрема. Ніхто не може передбачити, де буде наступна катастрофа", - додала експерт. Також вона висловила думку, що альтернативу атомним електростанціям України необхідно будувати вже сьогодні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...