"Захарченко боїться, що Пушилін і партія будуть "працювати" проти нього": Журналіст розповів про розкол у "ДНР"

Рішення про зняття з посади Дениса Пушиліна було викликане постійним страхом Олександра Захарченка перед втратою ним влади.
Захарченко боїться МММ-щика? Фото: соцмережі.

У керівництві бойовиків так званої Донецької народної республіки ("ДНР") стався розкол. Зокрема, в опалі опинився голова Політради "правлячої партії" "ДНР" - Громадський рух (ГР) "Донецька республіка" Денис Пушилін, якого усунули з посади. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст Микита Сініцин, передають Патріоти України.

За його словами, рішення про зняття з посади Пушиліна було викликане постійним страхом, скоріше навіть параноєю ватажка "ДНР" Олександра Захарченка перед втратою ним влади. При цьому каталізатором виступили можливі вибори в самопроголошеній "ДНР".

"Захарченко боїться, що якщо будуть вибори, то на них Пушилін і партія будуть "працювати" проти нього і він їх програє. Справжній рейтинг у Захарченка на нулі, всеі давно зрозуміли, що він ідіот, але змушені поки терпіти", - так пояснило причину кадрової перестановки джерело журналіста.

Воно додало що в даний час йде "чистка" в Громадському русі "Донецька республіка". Так, багатьох співробітників апарату звільнили, людям, які пройшли 3-тижневе стажування в "партії", відмовлено у працевлаштуванні.

"Якщо врахувати, що "партійним будівництвом" в "ДНР" займався саме Пушилін, можна сміливо припустити, що велика частина співробітників апарату ГР "Донецька республіка" є його людьми, так що побоювання Захарченка, що партія виступить проти нього, зовсім не безпідставні", - написав Сініцин.

Журналіст уточнив, що Пушилін не сильно пручався подібним кадровим змінам, так як в разі виборів в "ДНР" йому б довелося брати участь в їх організації, що, з огляду на реальний рейтинг Захарченка, перетворилося б на повний фарс.

"Які зараз перспективи у самого Пушиліна, сказати складно, але, з огляду на можливе зниження гуманітарної та фінансової допомоги від РФ самопроголошеним "Л/ДНР", не виключено, що наїзд на Пушиліна продовжиться, в кінці кінців під впливом його групи залишаються частина гуманітарної допомоги з РФ і деякі "віджаті" перш підприємства", - зазначив автор посту. Сініцин додав, що поки не зрозуміло, як в такій ситуації буде діяти Захарченко.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...