Захарченко оголосив війну соратникам у "ДНР", - Ходаковський

Ватажок бойовиків повідомив, що в окупований Донецьк передислокуються "залишки гвардії Плотницького".

Олександр Ходаковський. Фото: соцмережі.

В окупованому Донецьку значно зросла можливість збройного зіткнення між різними угрупованнями терористів "ДНР". Підрозділи так званої "республіканської гвардії ДНР", підконтрольної Олександру Захарченку, були підняті по тривозі для того, щоб відбити нібито напад на них терористичного батальйону "Восток". Про це засновник "Востока" Олександр Ходаковський повідомив у своєму Facebook, передають Патріоти України.

За його словами, останнім часом люди ватажка "ДНР" Олександра Захарченка організували проти нього кілька провокацій, апогеєм яких була мобілізація вірних ватажкові "ДНР" незаконних збройних формувань. "Історія з візитами за нашими адресами, листівками, яких ніхто не бачив, і фейковим відеозверненням була кульмінацією - кульмінацією став підйом по тривозі республіканської гвардії, командирам якої довели, що на них збирається напасти "Схід".... Хлопці були відкликані зі звільнень, караули були посилені, всі наведені в бойову готовність...", - повідомив Ходаковський.

За його словами, "хтось явно хоче розв'язати маленьку війну, але не з противником, а всередині, і шукає тільки привід". Ватажок бойовиків повідомив, що в Донецьк передислокуються "залишки гвардії Плотницького під керівництвом хлопця, який розшукується у Росії у справі про Хованське кладовище - якогось Георгія Макарьєва".

"До завдань цього підрозділу не входить, як ви розумієте, воювати зі ЗСУ, - воно буде розміщено в центрі міста, доозброєне - щоб що? Щоб виконувати делікатні доручення тепер уже нового господаря?" - задався питанням Ходаковський.

"Джерела з Луганська говорять не дуже підбадьорливі речі про діяльність цієї групи осіб невстановленого складу кількістю близько двісті осіб... Ми, звичайно, без уваги їх не залишимо... але завжди правильніше чогось не допускати, ніж щось потім розсьорбувати. Втім, рішення, судячи з усього, вже прийнято, мілітаризація не для війни триває", - додав він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...