Закон сполучених посудин: Україна та Румунія змагаються наввипередки за багатюще родовище газу

Після анексії Криму та втрати видобутку "Чорноморнафтогазу" у Чорному морі Україна не має видобутку на шельфі, однак поблизу Одеси є ряд перспективних ділянок.

На українській ділянці шельфу Чорного моря є багаті запаси газу. Фото: соцмережі.

Голова "Укргазвидобування" Олег Прокопенко повідомив, що компанія планує почати видобуток газу на українській ділянці шельфу Чорного моря. Новину передають Патріоти України.

Група Нафтогаз України піднімає на державний рівень пріоритет з розробки Одеської акваторії Чорноморського шельфу. Є перспектива отримати запаси 80-300 млрд куб. м газу та вийти на рівень до 5 млрд куб м видобутку в перспективі 7-10 років, повідомив Прокопенко.

За його словами, після анексії Криму та втрати видобутку Чорноморнафтогазу у Чорному морі Україна не має видобутку на шельфі, однак поблизу Одеси є ряд перспективних ділянок, де можна отримати нові запаси газу. При цьому глава компанії акцентує увагу на відсутності практичних кроків держави по розробці ділянок, де попередні дослідження показали перспективу видобутку.

Аукціони на ліцензії не проводяться. Інвесторів, які готові вкладати реальні гроші та ризикувати, теж немає. Україна змушена продовжувати купувати імпортний газ, говорить він. Прокопенко також порадив владі брати приклад зі свої румунських колег.

Поки Україна сидить і чекає якогось дива, наші сусіди-румуни вже кілька років активно розробляють свої ділянки Чорного моря за межами острова Зміїний. Підтвердили запаси 100 млрд куб м. Вони інвестують більше 1 млрд дол. З 2019 року виходять на промислову розробку. У підсумку, якщо Україна не буде розробляти запаси чорноморського шельфу, ці запаси візьмуть румуни, резюмував очільник компанії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...