​Залишав касиркам шоколадки та витрачався на благодійність: У Києві затримали новоявленого "Дєточкіна", котрий роками вигадливо "потрошив" банки (відео)

«Кар’єра» розумника тривала близько 10 років. Нетривіальний «почерк» злочинів указував на одну особу.

Поліція затримала серійного грабіжника банків, який залишав на місцях злочинів шоколадки для касирів. Про це заявив начальник поліції Києва Андрій Крищенко під час брифінгу, , зазначають Патріоти України.

За словами Крищенка, пошук злочинця тривав протягом 1,5 року. Ним виявився чоловік 1967 року народження, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності на початку 80-х. Затриманий працював на декількох роботах, виїжджав на заробітки за кордон, працював у сфері реклами, але вийшов з бізнесу.

"За його словами, (грабіжника, - ред.), він здійснив більше 30 злочинів і не тільки в Києві. Ми на теперішній час обґрунтовано доводимо вчинення 14 розбійних нападів протягом 10 років, за якими зібрані докази та за якими після проведення першочергових слідчих дій злочинцю повідомлять про підозру", - заявив Крищенко.

За даними поліції, грабіжник переважно вибирав банки без охорони, діяв дуже обачно, попередньо проводив розвідку, ніколи не використовував телефон і закривав обличчя.

"Це не були маски, балаклави, він використовував капелюхи і окуляри", - повідомив Крищенко.

Під час допиту грабіжник пояснив, що проводив "експропріацію і грабував награбоване". Також він заявив, що частину коштів він витрачав на благодійність, частину на себе - на приведення в порядок свого дому.

У грабіжника вилучили пістолет, на ньому є ознаки переробки. Зараз проводяться впізнання та інші слідчі дії. Чоловіка затримали в порядку ст. 208 КК України, надалі йому оберуть запобіжний захід.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...