Замість "Нової хвилі": Жителі та гості Юрмали будуть розважатися на фестивалі "Made in Ukraina"

Презентація-концерт фестивалю за участю акторів "Кварталу 95" і відомих українських виконавців, серед яких Руслана і Тіна Кароль, пройшла вчора, 21 липня, під відкритим небом на Ратушній площі в Ризі.

"Made in Ukraina" замість "Нової хвилі". Фото: sigolki.com.

У Латвії зараз проходять дні української культури - студія "Квартал 95" привезла 300 артистів, гумористів та інших представників українського шоу-бізнесу в Ригу і Юрмалу на фестиваль "Made in Ukraina". Новину передають Патріоти України з посиланням на Диалог.

Після того, як в минулому році російський музичний конкурс "Нова хвиля" з політичних причин "попросили" з Юрмали, латиші швидко знайшли йому заміну. Тепер для гостей "Дзінтарі" заспівають українські співаки та будуть жартувати вітчизняні коміки.

Презентація-концерт фестивалю за участю акторів "Кварталу 95" і відомих українських виконавців, серед яких Руслана і Тіна Кароль, пройшла вчора, 21 липня, під відкритим небом на Ратушній площі в Ризі. В рамках фестивалю, який триватиме з 22 по 24 липня, в концертному залі "Дзінтарі" в Юрмалі відбудуться гумористично-музичні програми: "Вечірній квартал. Бенефіс", "Ліга сміху. Літній кубок", "Юрмаліто".

Крім цього організатори обіцяють, що протягом трьох днів фестивалю на центральній вулиці Юрмали буде проходити український етно-ярмарок: відвідувачі зможуть скуштувати українські страви, придбати українські сувеніри, одяг, аксесуари, взяти участь в національних конкурсах і розважальних програмах.

Команда фестивалю сподівається, що він допоможе розширити знання латвійців про сучасну Україну. "Ми хочемо показати латвійським друзям, що Україна - різнобічна, красива країна. Буде все, що пов'язано з Україною. Можна буде красиво одягнутися, смачно поїсти, послухати гарну музику і, звичайно, від душі посміятися. Ми спробуємо виправити помилки політиків. Якщо ЄС не йде в Україну, то ми прийдемо до ЄС", - зазначив Володимир Зеленський.

Фестиваль українського гумору і музики "Made in Ukraina" проходить в Юрмалі наприкінці липня, практично в той же період, що і раніше конкурс "Нова хвиля". Але українці закликають не порівнювати ці заходи, адже вони дуже різні за тематикою і якістю.

"На "Новій хвилі" не було стільки гумору і таких колективів, які можуть похвалитися якісним гумором. На відміну від "Нової хвилі", на фестивалі "Made in Ukraina» не буде парканів та огорож акторів і виконавців від глядачів. Мистецтво і гумор дійсно піде в маси. У цьому сенсі "Новій хвилі" до нас далеко. Це наша відповідь їй. "Made in Ukraina" - наш дебют у такому форматі і, сподіваюся, він вдасться", - поділився Євген Кошовий.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...