Замовлення з минулого: В Україну доставили 60 барж з Австрії, замовлених ще за часів СРСР

Контракт на будівництво барж-секцій був підписаний ще в 1989 році між "Совкомфлот" і австрійським банком BAWAG leasing GmbH.

Ілюстрація:http://www.segodnya.ua/

Державна судноплавна компанія "Українське дунайське пароплавство" (УДП) отримала від Австрії 60 барж типу "Європа-2Б", які були замовлені ще Радянським Союзом. Про це пише LB.ua, інформують Патріоти України.

Як повідомляється на сайті пароплавства, контракт на будівництво барж-секцій був підписаний ще в 1989 році між "Совкомфлот" і австрійським банком BAWAG leasing GmbH. При розвалі СРСР "Українське дунайське пароплавство" стало правонаступником зобов'язань "Совкомфлота".

Згідно з угодою, був внесений аванс в розмірі 15% від вартості барж, решту суми з відсотками пароплавство повинно було погашати за графіком. Але за 25 років графік часто зривався, потім платежі зовсім припинилися у зв'язку з фінансовими проблемами підприємства через ембарго ООН проти Югославії, військовими діями в цій державі і руйнуванням мостів на Дунаї.

Станом на грудень 2014 року залишок самого боргу за будівництво барж склав понад 7 млн євро і близько 2 млн євро за відсотками. В ході переговорів вдалося домовитися про списання 7,5 млн євро боргу за умови погашення решти суми за узгодженим графіком до 30 листопада 2016 року.

24 листопада поточного року борг повністю погашений, і вже 13 грудня у Відні була нотаріально оформлена передача 60 барж у власність УДП.

Баржі-секції типу "Європа-2Б" побудовані на судноверфі в австрійському місті Лінці і призначені для перевезення генеральних і навалювальних вантажів. Довжина барж 76,5 м, ширина - 11 м, осадка - 2,7 м, вантажопідйомність - 1 717 тонн.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...