Здав по повній: Екс-директор ФБР розповів, як Трамп переконував його "дати спокій" Майклу Флінну

Трамп звільнив Комі з посади директора ФБР, мотивувавши це спершу рекомендаціями Мін’юсту США, а згодом – власним рішенням і його незадовільним рівнем роботи.

Джеймс Комі. Фото: Радіо Свобода.

Звільнений Дональдом Трампом екс-директор ФБР Джеймс Комі заявив, що президент США просив його “дати спокій” своєму раднику Майклу Флінну і припинити розслідування його можливих зв’язків із Кремлем. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на BBC Ukrainian.

“Я сподіваюся, що ви уявляєте собі, як дати цьому спокій, як дати спокій Флінну. Він хороший хлопець”, – зацитував Комі слова Трампа, сказані під час зустрічі в Овальному кабінеті 14 лютого. Потім, за словами екс-директора ФБР, Трамп звернувся до нього зі словами: “Мені потрібна відданість. Я чекаю відданості”.

У ході зустрічі 27 січня в Зеленій кімнаті Білого дому Трамп почав обговорювати з Комі його роботу на посаді голови ФБР. Коли Комі наполіг на своїй незаангажованості та незалежності, Трамп сказав йому “Мені потрібна лояльність. Я розраховую на лояльність”. “Я не рухався, не говорив і не змінював свого виразу обличчя жодним чином упродовж паузи, яка настала після цих слів”, – додав Комі.

Як повідомлялося, Трамп звільнив Комі з посади директора ФБР, мотивувавши це спершу рекомендаціями Мін’юсту США, а згодом – власним рішенням і незадовільним рівнем роботи Комі. Критики Трампа підозрюють, що таким чином він намагався вчинити тиск на розслідування ФБР щодо ролі Росії у виборах президента США.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...