Землі мало: У Путіна вирішили "анексувати" Місяць

Втім, чи знайдуться кошти на реалізацію програми - невідомо.

Рада Російської академії наук по космосу планує відродити програми дослідження Місяця за допомогою місяцеходів. Про це заявив керівник відділу ядерної планетології Інституту космічних досліджень РАН (ІКД) Ігор Митрофанов, передають Патріоти України.

"Так, рішення з організації НДР "Луна-Луноход" було прийнято, відповідні роботи повинні початися", - розповів Митрофанов. В цьому році на роботу планується виділити 18 млн рублів.

Програма передбачає, що в найближчі десять років вивченням Місяця будуть займатися безпілотники, а потім, орієнтовно на початку 2030 х років, на супутник Землі відправлять пілотовану експедицію з подальшим створенням там населеної бази. На думку Митрофанова, розробки і запуску місяцеходу варто очікувати ближче до кінця 2020 х років.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...