Земля зануриться в темряву: Дослідники вказали на нову небезпеку для людства

Якщо сонячний шторм виявиться досить сильним, це призведе до збою в роботі систем геолокації і масового виходу з ладу електроприладів, що може "паралізувати" цілі країни.

Ілюстрація: zaberaj.ru

Корональний викид маси на Сонці може викликати "космічний шторм", прямий удар якого загрожує для Землі серйозними наслідками. При цьому на підготовку до подібної події у людства буде всього 15 хвилин, заявила Кетрін Бернетт, що представляє британську метеорологічну службу, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За її словами, через відключення електроенергії Земля зануриться в пітьму, а відмова численного електроустаткування може, в свою чергу, спровокувати безліч інших проблем по всьому світу.

Бернетт додала, що на сьогоднішній день заздалегідь дізнатися про прийдешній викид речовини на Сонці неможливо, хоча вчені і працюють над цією проблемою. Передбачити космічний шторм, здатний спровокувати відключення електроенергії і викликати збої радіозв'язку, фахівці можуть не раніше ніж за 19 годин - стільки часу буде потрібно викинутій корональній масі Сонця, щоб подолати відстань від світила до Землі. Напевно відомо, що викид не мине планету, стане всього за чверть години до цієї події.

Метеоролог заявила, що потужні "космічні шторми" імовірно обрушуються на Землю приблизно раз в одне-два століття, проте це не дозволяє розрахувати, коли саме подібне може статися в наступний раз.

З урахуванням того, наскільки сучасне людство залежить від електрики і супутникового зв'язку, в майбутньому наслідки подібних штормів будуть відчуватися значно сильніше, ніж в минулому.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...