Зіпсував настрій Путіну-Кримському: Глава бундестагу Німеччини висловив солідарність із ув’язненим у РФ Сенцовим

Не можна лицемірно говорити про важливість плюралізму, але при цьому не давати журналістам, діячам культури проявляти плюралізм його.
Норберт Ламмерт. Фото: Вікіпедія.

Глава бундестагу Німеччини Норберт Ламмерт висловив солідарність із режисерами Олегом Сенцовим і Кирилом Серебренниковим. Про це він заявив на засіданні 137-ї Асамблеї Міжпарламентського союзу (МПС) у Санкт-Петербурзі, повідомляють Патріоти України із посиланням на DW.

"Не можна говорити про важливість плюралізму, але при цьому не давати журналістам, діячам культури всередині країни проявляти плюралізм. Це відбувається в багатьох країнах світу... На жаль, це відбувається і в Росії", - заявив Ламмерт.

У зв'язку з цим він згадав справу українського режисера Олега Сенцова, який був засуджений владою РФ до 20 років колонії суворого режиму, та справу Кирила Серебренникова, який перебуває під домашнім арештом. "Від імені німецької делегації я хотів би висловити нашу солідарність із такими людьми, як Серебренников і Сенцов, хоч би де були ці люди", - сказав він. За його словами, саме вони є проявом культурного плюралізму.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...