ЗМІ показали перші фото випробувань українського ракетного комплексу "Грім"

Вже завершено цикл випробувань двигунів нового комплексу, а також шасі, яке разом з ракетними контейнерами було представлено малій кількості журналістів.

Як стало відомо, перший діючий оперативно-тактичний ракетний комплекс "Грім" вже практично готовий до повнофункціональним випробувань. Про це повідомило джерело в Міноборони України, зазначають Патріоти України з посиланням на Український мілітарний портал.

Повідомляється, що вже завершено цикл випробувань двигунів нового комплексу, а також і шасі, яке разом з ракетними контейнерами було представлено малій кількості журналістів.

Як відомо цей комплекс зможе вражати цілі на відстані у 300 км, що відповідає параметрам Режиму контролю за ракетними технологіями.

Перші фото демонструють п'ятивісне шасі, яке в перспективі буде використано і для іншого оперативно-тактичного комплексу "Вільха".

ОТРК "Грім" матиме дальність стрільби до 500 км. В одноступінчатому варіанті і КВО близько 20 метрів. Весь бойової частини ракети складе 500кг.

Також до польових випробувань готовий і сам ОТРК “Грім-2”, мобільна пускова установка якої передбачає транспортування та запуск двох ракет типу “земля-земля”:

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...