Зробив приємне Путіну: Російський олігарх закрив відомий український інформаційно-аналітичний сайт

Редакційному колективу інформаційно-аналітичного видання NEWSru.ua Володимир Гусинський повідомив про закриття сайту.

Володимир Гусинський. Фото:https://mediananny.com/

Володимир Гусинський припинив фінансувати діяльність ТОВ "Нью Медіа Інтернет Україна", на ім'я якого була зареєстрована інформаційно-аналітичне видання NEWSru.ua, і повідомив редакційному колективу про своє рішення про закриття сайту. У другій половині лютого на головній сторінці ресурсу перебувало оголошення про "технічні роботи", зараз же будь-які матеріали взагалі недоступні. Про це пише Детектор-медіа, передають Патріоти України.

20 співробітникам проекту повідомили про те, що редакція "ліквідується" в зв'язку з браком фінансування. Їм винні зарплати за кілька місяців.

Єдиною причиною закриття проекту головний редактор NEWSru.ua та одночасно директор ТОВ "Нью Медіа Інтернет Україна" Ольга Лень називає фінансові проблеми Гусинського. При цьому політичну або будь-яку іншу версію він відкидає. "Немає можливості підтримувати роботу сайту, тому що він абсолютно дотаційний. Заборгованість є. Десь два з половиною місяці. Були проблеми з фінансуванням тільки останнім часом. До цього 10 років все виплачувалося", - наводить її слова видання.

Втім, не виключено, що власнику (чий бізнес переважно сконцентрований в РФ) заважала проукраїнська позиція сайту в висвітленні перебігу подій в зоні АТО.

Сайт NEWSru.ua працював в режимі розширених новин про події в Україні і світі. Крім того, там публікувалися авторські колонки Віталія Портнікова, Олени Стяжкіної, Лариси Волошиної та інших.

NEWSru.ua успішно функціонував протягом останніх 10 років і представляв собою одну з трьох частин міжнародного новинного порталу NEWSru - поряд з російською (Москва) та ізраїльською (Тель-Авів) редакціями. Гусинський створив NEWSru після втрати контролю над НТВ.

Головним редактором NEWSru.ua весь цей час була відома українська журналістка Ольга Лень. Починаючи з вересня, вона веде авторське ток-шоу "Відповіді з Ольгою Лень" на телеканалі "Еспресо".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...