Зручно: У Росії придумали "ліжко-саркофаг" про всяк випадок (відео)

Винахід забезпечений спеціальними датчиками, причому деякі з них безпосередньо моніторять сейсмічну активність.

Ліжко-саркофаг. Фото:http://www.independent.co.uk/Російський інженер Дахір Семенов презентував концепцію ліжка, яке у разі землетрусу поміщає сплячого в герметично закритий контейнер з їжею. Про це пише британське видання The Independent, повідомляють Патріоти України.

Семенов запропонував декілька варіантів виконання конструкції подібних ліжок-саркофагів. Деякі обшиті вогнетривким матеріалом і покликані врятувати людину під час пожежі.

Решта забезпечені необхідною кількістю провіанту, води і респіраторами, щоб дати знаходиться усередині людині час до приходу пошуково-рятувальної операції.

Пристрій забезпечений спеціальними датчиками. Одні безпосередньо моніторять сейсмічну активність, інші - стежать за тим, щоб дверцята «саркофага» бува не затиснули руку і ногу власника.

Відеоролики з демонстрацією роботи ліжка привернули увагу ряду зарубіжних ЗМІ. Зокрема, Gizmodo намагався з'ясувати, яка саме компанія стоїть за розробкою. Mashable назвав винахід «моторошним» і вкрай непродуманим.

Конструкція ліжка допускає, що опинившись у саркофазі людину від запасу їжі та води відділяє матрац. До того ж неясно, як пристрій впорається, якщо спить не одна людина, а двоє.

Вартість незвичайного ліжка, у разі виходу проекту на виробництво, складе приблизно 3 тисяч доларів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...