" Думаю, Гройсман більше чотирьох місяців не протримається на посаді прем'єра. Восени почнеться чергова прем'єріада", - економіст

На думку Володимира Ланового президент страждає політичною короткозорістю.

Володимир Лановий. Фото:espreso.tv

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман є одним з найгірших кандидатів на пост прем'єр-міністра. Таку думку висловив екс-міністр економіки України, президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий, передають Патріоти України з посиланням на Гордон.

Якщо спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман стане прем'єр-міністром, то протримається в кріслі не більше чотирьох місяців, прогнозує аналітик.

"На державні посади потрібно вибирати не зі "своїх" людей, а з найздібніших в країні, досвідчених, яким можна довірити майбутнє. Це питання серйозного вибору, потрібно дуже відповідально підходити до формування уряду, а президент Петро Порошенко бачить тільки вузьке коло наближених людей - від Демчишина до Гройсмана. Це політична короткозорість", - сказав він.

Лановий припускає, що "президент дивиться на свою місію як на продовження попередньої діяльності - збагачуватися, рости економічно і соціально, розвивати свою сім'ю".

"Він не замислюється про інтереси наших громадян. Гройсман - один з найгірших представників його оточення. Кажуть, що Гройсман відремонтував дороги у Вінниці - так треба його відправити назад до Вінниці, нехай відремонтує там те, що ще не закінчив", - заявив експерт.

На його думку, "Гройсман не має ні власної позиції, ні профільної освіти, ні практики державного управління, ні реальної програми".

"Думаю, Гройсман більше чотирьох місяців не протримається на посаді прем'єра. Восени почнеться чергова прем'єріада, депутати не хочуть залишати свої крісла, будуть піднімати хвилю проти уряду, постараються його скинути. Будуть доводити, що вони не такі, як попередній і нинішній уряд. Хоча вони такі ж. і Рада, і Кабмін будуть чіплятися за правові моменти, влаштовувати зволікання", - спрогнозував Лановий.

На його думку, майбутня чергова боротьба парламенту і уряду "нічого не дасть, тому прийде оптимізація у вигляді вуличного опору".

"Аж до Майдану, можливо, в іншій формі, але це буде дуже активний багатошаровий опір з різних позицій. Але списи вже будуть спрямовані проти президента. Гройсман буде його фігурантом, служака", - сказав він.

Окупанти у Красногорівці потрапили в оточення: Російські штурмовики залишились без підвозу боєприпасів та решти необхідного для виживання, - ОСУВ "Хортиця"

неділя, 12 травень 2024, 17:49

У Красногорівці Донецької області росіяни заховалися у залишках вогнетривкого заводу, вони відрізані від постачання боєкомплекту та підтримки бронетехніки. Місто контролюється захисниками 59 окремої механізованої бригади . Про це повідомив у коментарі...

"Стримування ворога триває": У DeepState показали, як ЗСУ нищать російську техніку на Харківщині

неділя, 12 травень 2024, 17:30

Сили оборони вразили російську техніку в Харківській області. Зазначається, що ворог відновив спроби просувань, а також продовжує обстріли прикордонних населених пунктів. "Противник, окрім відтинку Стрілеча-Красне-Пильна-Борисівка, намагається прориват...