1000-літня резиденція духовних владик України й Русі: Де має відбутися Всеукраїнський об'єднавчий церковний собор

Всі ієрархи УПЦ Московського Патріархату, які підписали звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія, мають взяти участь у соборі.

Євстратій Зоря. Фото: Антикор.

Всеукраїнський об'єднавчий собор найближчим часом може відбутися в Соборі святої Софії у Києві, передають Патріоти України.

"Найбільш логічне місце, де може відбутися Об'єднавчий собор - це Собор святої Софії у Києві як головна історична митрополича предстоятельська кафедра для Київської Церкви. А коли – це залежатиме від нас. Ми все будемо робити для того, щоб це відбулося якнайшвидше, і хотілося б, щоб вже до наступного засідання Священного Синоду і Константинопольського Патріархату, яке відбуватиметься у другій половині листопада, ми вже могли прийти з добрими плодами нашої домашньої праці", – розповів речник Київської Патріархії Євстратій Зоря.

Всі ієрархи УПЦ Московського Патріархату, які підписали звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія, мають взяти участь у соборі, каже він.

Джерело: 5 канал

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...