200 мільйонів євро: Обама стане найбагатшим екс-президентом США, - блогер

Німецькі журналісти порахували, що цю суму Барак і Мішель Обама повинні заробити в наступні 15 років.

Сім'я 44-го президента США Барака Обами. Фото: ВВС.

Слід відразу ж обмовитися, що мова йде про майбутні доходи сім'ї президента, хоча і сьогодні він вже мільйонер. У заголовок поста винесена назва статті в німецькому виданні finanzen100.de. Тому приклади будуть приводитися в євро, а не в доларах. Так пише в своєму блозі історик Володимир Гломозда, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Згідно з однією зі студій Барак і Мішель Обама за наступні 15 років повинні орієнтовно заробити суму в 200 мільйонів євро. На підставі чого зроблені такі підрахунки?

Перед вступом Барака Обами на пост президента на рахунку його сім'ї вже було 1.2 мільйона євро. Зарплата президента була 400 000 євро в рік. Тобто, якщо за вісім років президентства його банківський рахунок і збільшився, то не набагато. Тепер в якості пенсіонера він буде отримувати в рік 180 тисяч євро. За 15 років це 2.7 мільйона євро.

На написанні книг вони повинні заробити, на думку автора статті, від 30 до 40 мільйонів євро. Коли німецький автор писав про це, він не знав, що вже через деякий час стане відомо, що Барак Обама і його дружина Мішель пишуть мемуари, за які отримають 65 мільйонів доларів. Тобто, вже перевищать планований для них дохід від написання книг.

Але основна стаття доходів передбачається від доповідей і виступів. Це можна бачити на прикладі родини Клінтон. У рік вони виступали приблизно з 50-ма промовами, отримуючи за кожен такий виступ в середньому 200 тисяч євро. Таким чином, на промовах президентська сім'я може заробити за 15 років до 150 мільйонів євро.

Якщо все так і станеться, то Барак Обама стане найбагатшим екс-президентом США. Поки пальма першості в цьому належить сімейству Клінтон зі статком у 68 мільйонів євро, за ними йде Джорж Буш молодший - 32 мільйони євро. Тут треба зазначити, що Джорж Буш молодший до свого президентства вже мав на банківських рахунках 18 мільйонів євро. У його батька, який також був президентом, було на рахунку 18 мільйонів євро. Рональд Рейган залишив після себе 14 мільйонів євро, а Річард Ніксон 11 мільйонів.

Як вже говорилося на початку посту, йдеться про теоретичні припущенні. А якщо врахувати, що зараз президентом США є Дональд Трамп - мільярдер, то Барак Обама не встигне заробити свої сотні мільйонів, як найбагатшим екс-президентом стане Дональд Трамп, навіть якщо він і буде два терміни.

В ЄК назвали умову для переговорів щодо продовження транзиту газу РФ через Україну

понеділок, 6 травень 2024, 18:44

Україна та Росія можуть розпочати переговори про продовження транзиту російського газу лише після того, як Москва виведе свої війська. Про це у відповідь на запитання кореспондента "РБК-Україна" заявила єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон після перег...

Віддав життя за Україну: У бою загинув дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики, який зупинився за крок від медалі на Олімпіаді

понеділок, 6 травень 2024, 18:30

У боях із російськими окупантами загинув учасник Олімпійських ігор та дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики Олександр Пєлєшенко. На своє останнє завдання 30-річний захисник вирушив у ніч із 5-го на 6 травня, передають Патріоти України. "З великим...