"5 простих кроків" президента Тимошенко: Юлія Володимирівна розповіла про умови подвійного зниження ціни на газ для населення

Полум'яна жінка запевняє про неминучий тріумфі своєї волі, і що зможе "викрути руки" МВФ

Політична воля нового президента України – це головна передумова зниження удвічі ціни на газ для населення. Про це Юлія Тимошенко заявила в ефірі програми «Головна тема. Вибір» на телеканалі «Україна», зазначають Патріоти України.

«Тільки зміною влади можна докорінно змінити всю політику. Зараз ми говоримо про можливість зниження ціни на газ вдвічі», – переконує глядачів лідерка «Батьківщини».

Кандидат у президенти зазначила, що за останні 5 років ціна на газ та тепло в Україні збільшилася в 12 разів.

«Якщо ми знизимо вдвічі ціни на газ – автоматично знизяться тарифи на тепло і на гарячу воду. Тому що в ціні тепла і гарячої води майже вся вартість природного газу», – каже політик.

На думку Юлії Тимошенко, для встановлення посильних для більшості українців тарифів потрібно втілити у життя 5 простих кроків.

Спрямувати газ українського видобутку на потреби населення та соціальної сфери; накласти вето на постанову уряду про подорожчання блакитного палива; замінити корумпованих членів НКРЕКП; встановити 30% рентабельності для вітчизняних видобувальників; накласти мораторій на підвищення тарифів, як це зробили куди заможніші за Україну Румунія та Польща.

«Ми будемо мати 3 гривні 50 копійок за кубометр. Сьогодні беруть 8 грн 55 коп, практично забираючи у людей останнє і потім розподіляючи все це на свої офшорні рахунки», – обурилася лідер «Батьківщини».

Тимошенко, яка нещодавно провела переговори із директором-розпорядником МВФ, запевнила, що зуміє переконати західних кредиторів – при встановленні ціни на газ має враховуватися реальний рівень доходів громадян.

«Наш уряд в розпал світової фінансової кризи категорично не пішов ні на які вимоги. І якщо люди порівняють платіжки 2008-го і сьогоднішні, то побачать, що в 2008 році я не допустила підвищення тарифів на газ і на тепло. Ми знайшли інші компенсатори, щоб збалансувати бюджет», – наголосила голова партії.

При цьому пані Тимошенко не згадала про багатомільярдні борги, котрі під "непідвищення тарифів-2008" їй довелося брати у того ж МВФ, і неможливість повернення котрих разом з "азаровськими" стало передумовою жорсткої позиції кредитора стосовно світової ціни на газ для населення України.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....