50 мільйонів Арбузова Україні не потрібні: Латвійський суд виніс резонансне рішення

Через нерозторопність (халатність, злочинну бездіяльність, попередню змову і т.д.) української прокуратури латвійський бюджет отримав суттєве поповнення. А Україна нехай позичає у МВФ!

Сергій Арбузов поповнив бюджет Латвії на 50 мільйонів  євро. Фото: УНІАН.

Латвійські суди визнали незаконно набутими 50 млн євро, вкрадені імовірно екс-главою Національного банку України Сергієм Арбузовим. Ці гроші потрапили до Державного бюджету Латвії, так як Україна досі не заявила про свої права на ці кошти. Про це пишуть Патріоти України з посиланням на De facto.

Розслідування у Латвії за "українському сліду" триває. Однак жоден українець не фігурує серед підозрюваних.

"На жаль, ми від України у відповідь не отримали інформації про те, що ці гроші були вкрадені у держави, і їх слід повернути Україні", - заявив генпрокурор Латвії Ерік Калнмейер.

Латвійські закони дозволяють ще до завершення розслідування визнати капітали нелегально отриманими і конфіскувати. Цією можливістю і скористалася Держполіція. В ході пошуків власників брудних українських капіталів в латвійських банках суд Зіємельського району Риги вже тричі приймав рішення про конфіскацію сумнівних засобів. І 50 млн євро, як отримані злочинним шляхом, були перераховані в латвійський бюджет.

ЗМІ вважають, що це ті кошти, які були виведені з України екс-главою НБУ Сергієм Арбузовим.

Enfant terrible Європи: Орбан вимагає, щоб призначені Євросоюзом Україні гроші віддали Угорщині

неділя, 28 квітень 2024, 9:05

Економіка Угорщини потерпає від корупційної та авторитарної влади. Однак рятувати її мають, на думку тих, хто розвів цей бардак, має ЄС. Ппоросійський прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляє, що гроші ЄС, які надають Україні, насправді мають дава...

Що не посилить держбюджет та волонтери: Данія закупить для України зброю у українських виробників

неділя, 28 квітень 2024, 8:15

В умовах, коли європейське ВПК лише поновлює свою міць часів Холодної війни і європейці закуповують зброю для ЗСУ по всьому світові, спрямовані таким чином кошти можуть дати мільярдні поставки. Зазначається, що документ фіксує намір посилити пряму фіна...