500 гривень за голос: Стали відомі "розцінки" Вілкула за перемогу в Кривому Розі

Факти підкупу виборців були зафіксовані Комітетом виборців України.

Юрій Вілкул. Фото:fdlx.com

Перед виборами мера Кривого Рогу більшість малозабезпечених сімей та пенсіонерів отримали по 500 гривень. Комітет виборців України (КВУ) зафіксував факт непрямого підкупу на виборах мера Кривого Рогу з боку одного з кандидатів Юрія Вілкула. Про це написав на своїй сторінці у Fаcebook Євген Шевченко, інформують Патріоти України.

"За сьогоднішній вибір кожен пенсіонер офіційно отримав 500 грн допомоги від міської влади. Те, що ця допомога "випадково" співпала з виборами взагалі жодного разу нікого не збентежило - ні СБУ, ні ГПУ, ні АП - цих все цілком влаштовує. Таким чином Вілкул за 80 млн.грн бюджетних коштів купив собі наступну каденцію", - написав Шевченко .

Відомо, що за два місяці до виборів Криворізька міська рада з ініціативи Юрія Вілкула виділила з бюджету міста 50 мільйонів гривень для надання матеріальної допомоги малозабезпеченим жителям, а за місяць до виборів додатково виділила ще 30 мільйонів.

КВУ заявив, що ці факти свідчать про непрямий підкуп, а також зловживання службовим становищем. У той же час під час Погоджувальної ради голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк заявив, що "олігархічна система повернулася завдяки старому законодавству і потрібно спочатку міняти закон". У той же час результати виборів він назвав "адекватними".

Нагадаємо, що попередні підрахунки свідчать про те, що перемагає Юрій Вілкул

Українське небо закриватимуть комплексно? Обіцяні союзниками системи Patriot прибудуть одночасно з винищувачами F-16

субота, 4 травень 2024, 9:14

Німеччина зможе передати Україні зенітний ракетний комплекс Patriot не раніше кінця червня. Це постачання може збігтися за часом із передачею ЗСУ винищувачів F-16 від партнерів. Також близько 70 українських військових вже після Великодня розпочнуть шес...

"Той, хто каже, що війна має бути заморожена, ніколи не дивився на карту": Генерал Годжес вказав на головну проблему

субота, 4 травень 2024, 8:58

Україна не повинна погоджуватись на заморожування війни, оскільки для країни-агресора Росії це буде лише додатковим часом на підготовку наступного кроку. Москва вже неодноразово показувала, що не збирається дотримуватись жодних укладених угод. Таку дум...