7 травня тримаємо кулаки за нього: У Макрона розповіли, яку політику на посту президента провадитиме мосьє Еммануель щодо України

Росія сьогодні порушує міжнародне право. І позиція Макрона, якщо він стане президентом, чітка: міжнародне право необхідно поважати, наголосив його представник.

Еммануель Макрон. Фото:http://www.marieclaire.ru/

Політична позиція Еммануеля Макрона, як ймовірного президента Франції, чітко засвідчує його підтримку України в протистоянні російській агресії. Таку думку в коментарі Укрінформу в Брюсселі висловив представник політичного руху Макрона En Marche! в Бельгії П'єр-Александр Англад, передають Патріоти України.

"Росія сьогодні порушує міжнародне право. І позиція Макрона, якщо він стане президентом (але я тут висловлюю особисту думку), чітка: міжнародне право необхідно поважати. І ми будемо дотримуватися такого курсу. Східні території України є частиною України. Це суверенна територія держави. Те, що сталося на сході України і в Криму - це порушення міжнародного права. Це чітко, і ми прагнемо виправити ситуацію заради українців", - зазначив представник Макрона в Бельгії.

Він також підкреслив послідовність позиції Євросоюзу в цьому питанні.

"Є єдина Україна, включно з Кримом. Позиція Франції також чітка в цьому питанні. І Макрон її буде продовжувати. Україна повинна повернути суверенітет над цими територіями", - зазначив Англад.

Він висловив переконання, що вибори президента Франції в даний час є визначальним моментом для самого Макрона, для Франції і для Європи в цілому.

"Тому що в нинішній виборчій кампанії тільки Макрон є єдиним проєвропейським кандидатом. Йому протистоять націоналісти, які хочуть вийти з Європейського Союзу, єврозони, - зруйнувати все, що ми розвивали протягом 60 років, після Другої світової війни", - заявив Англад.

Як повідомлялося раніше, переможець першого туру президентських виборів у Франції, лідер своєї нової політичної сили En Marche! ( "Вперед"!) 39-річний Еммануель Макрон впевнено підтвердив свою популярність також серед французів, які голосували за кордоном. Там його підтримали 40,4% співвітчизників. При цьому головна суперниця Макрона в другому турі націоналістка Марін Ле Пен отримала серед зарубіжних французів всього 6,87% електоральної прихильності.

За деякими соціологічними опитуваннями, за два дні до вирішального другого туру 7 травня Макрон має рейтинг в 62%, а Ле Пен - 38%.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...