А Белград мовчить: СБУ передала Сербії прізвища її найманців, які воюють на Донбасі, - Грицак

Наразі від сербської сторони реакції поки що немає.

Сербські найманці на Донбасі. Ілюстрація:Радіо Свобода

Служба безпеки України передала уряду Сербії понад сотню імен сербів, котрі беруть участь у воєнних діях на Донбасі у складі терористів "ДНР/ЛНР". Про це розповів голова СБУ Василь Грицак виданню Інтерфакс, зазначають Патріоти України.

"Що стосується сербської сторони, то хочу зазначити, що, починаючи від жовтня 2017 року, ми передали їм прізвища 103 сербів, які брали участь у збройному конфлікті на сході нашої держави", - каже Грицак.

Він стверджує, що протягом часу, коли Україна надсилала Сербії імена та прізвища сербів-учасників незаконних збройних формувань, офіційний Белград жодного разу не відреагував.

"На жаль, поки що у нас немає інформації про якусь офіційну реакцію, але хочу підкреслити, що серед тих 103 осіб є один серб, який в 2004-2005 роках підбирав собі на території України співучасників для вчинення терористичних актів на території однієї з країн Європейського Союзу, і його прізвище ми також передали сербам", - додав голова Служби безпеки.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...