"А как же договора? Вы не имеете права!": В Кремлі вже істерика через оголошення Трампом нової "гонки озброєнь"

22 грудня Трамп написав в Twitter, що США повинні значно зміцнювати свій ядерний потенціал.

Костянтин Косачов. Фото: council.gov.ru

Одностороннє нарощування США ядерних озброєнь буде означати "злам існуючої системи російсько-американських угод в цій сфері", сказав голова комітету Ради Федерації РФ з міжнародних справ Костянтин Косачов в коментарі агентству "РИА Новости". Про це повідомляють Патріоти України.

За його словами, обраний президент США Дональд Трамп "не має права цього не знати". Косачов зазначив, що в пості Трампа в Twitter не було ніяких подробиць щодо нарощування ядерних озброєнь, тому поки коментувати такі заяви передчасно.

22 грудня Трамп написав в Twitter, що США повинні значно зміцнювати свій ядерний потенціал. Раніше в той же день президент Росії Володимир Путін зробив схожу заяву. Він сказав, що необхідно зміцнювати бойовий потенціал стратегічних ядерних сил РФ "за рахунок ракетних комплексів, здатних гарантовано долати існуючі і перспективні системи протиракетної оборони".

У Стокгольмському інституті досліджень проблем миру (SIPRI) з'ясували, що в світі налічується 15 395 ядерних боєголовок. У 2015 році їх кількість становила 15 850 штук. При цьому на частку США і РФ припадає 93% всієї ядерної зброї в світі - 7290 і 7000 боєголовок відповідно.

У той же час, згідно з Угодою про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь між США і РФ, обидві країни зобов'язалися скоротити число боєголовок. У травні президент США Барак Обама заявив, що Росія не проявляє інтересу до скорочення запасів ядерної зброї.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...