В Пекіні замислились, а в Москві вже "нервно курят": Трамп заявив, що США повинні збільшити ядерний потенціал

Заява новообраного президента США означає, що найбагатша держава світу збирається показати найближчим конкурентам за статус надпотуги, хто на планеті господар.

Новообраний президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати повинні зміцнити і розширити свій ядерний потенціал. Про це на він написав у четвер на своїй сторінці у Twitter, зазначають Патріоти України.

"США повинні значно зміцнити і розширити свій ядерний потенціал до того моменту, коли світ прийде до розуміння щодо ядерних бомб", - написав Трамп.

Заява новообраного президента США означає, що найбагатша держава світу збирається показати найближчим конкурентам за статус надпотуги, хто на планеті господар.

Деяка напруга з Китаєм і намагання Росії переглянути світовий порядок підштовхує Вашингтон проявити себе там, де Пекін і Москва наразі не можуть гідно з ним тягатись.

У Китаю є гроші, хоч і не так багато як в США, однак нема новітніх технологій. У Росії – ні того, ні іншого. А статус великої держави, за котрий так відчайдушно чіпляється Путін вимагатиме хоч якихось «асиметричних відповідей», і щорічно десятки нових мільярдів доларів, а не скорочень на 100 000 000 рублів, як на 2017-й.

«Ядерна палиця» Росії з кожним роком все примарніша, а нова «гонка» призведе до її дуже стрімкого нівелювання. Загроза лишитись «голим та беззахисним» штовхатиме Кремль на пошук виходу з ізоляції та замирення зі світовим співтовариством. Адже навіть Путін, невіглас в історії, добре пам’ятає, що зробив великий однопартієць та попередник Трампа по Білому дому, Рональд Рейган. Його оборонна програма «Зоряних воєн» вкінець розорила СРСР, і поховала другу надпотугу світу на кладовищі марних сподівань. Що буде з вдесятеро слабкішою економікою РФ за нової «гонки озброєнь», годі й фантазувати.

Автор: Лесь Лісовик

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...