А все так гарно починалося: Суд відпустив чергових фігурантів у справі екс-керівників Міндоходів

Підозрюваних відпустили під мільйонні грошові застави або особисті зобов'язання.

Суд відпустив більшу частину фігурантів справи про махінації екс-підлеглих Олександра Клименка. Ілюстрація:уніан

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання екс-голові Харківської податкової інспекції Андрію Криволапову і колишньому начальнику податкової в Криму Костянтину Циркуну. Про це пише Обозреватель, передають Патріоти України.

Відзначимо, що прокуратура просила для Криволапова два місяці арешту або 5 млн застави. Для Циркуна сторона звинувачення також просила арешт на 2 місяці або внесення застави в 31 млн грн.

Підозрювані повинні з'являтися на запрошення слідчого, а також здати закордонні паспорти.

Через деякий час екс-заступника голови ГУ Міндоходів у Харківській області Тетяну Маслову відпустили прямо в залі суду під заставу в 998 тис. грн. Також її зобов'язали здати закордонного паспорта і повідомляти слідчому про виїзди з Дніпра, де вона зараз проживає. Заставу Маслова повинна внести протягом п'яти днів.

Відзначимо, що прокуратура просила 7 млн застави (нанесений розмір збитків державі, Інкримінований Масловій - ред).

Незабаром під особисте зобов'язання суд відпустив і колишнього начальника Державної податкової інспекції в Шевченківському районі Києва Віктора Башука.

Головна військова прокуратура клопотала про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в 200 млн грн.

Після засідання суду військовий прокурор Олександр Климович наголосив, що прокуратура буде оскаржувати це рішення в Апеляційному суді Києва.

У свою чергу, Башук сказав журналістам, що, в цілому, задоволений таким рішенням суду, але при цьому взагалі вважає себе не винним.

"Я все життя пропрацював в податковій службі і мене тепер притягують незрозуміло куди, до когось і кажуть, що я винен тільки тому, що там працював. І показують наказ про моє призначення, кажучи, що я винен в тому, що мене призначили", - зазначив він.

Але не всім затриманим пощастило з такими рішеннями суду. Як повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, екс-керівник податкової в Харківській області Станіслав Денисюк не зміг уникнути арешту.

"Затриманий вчора генерал-лейтенант Денисюк - арешт або застава 100 млн. 320 тисяч гривень (рішення суду)", - зазначив він на своїй сторінці в Facebook.

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...