Адміністрація Трампа працює над прискореним вступом України до НАТО, - Болтон

Однак багато чого залежить від України: як вона виконає умови - і політичні, і військові.

Джон Болтон і Володимир Гройсман. Фото: Європейська правда.

Про це заявив радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Болтон на прес-конференції в Києві після переговорів з українським керівництвом, передають Патріоти України.

«Адміністрація Джорджа Буша в 2008 році запропонувала, щоб для України та інших країн була прискорена програма прийняття в члени НАТО. Але з цим європейські колеги, на жаль, не погодилися. Але я думаю, що зараз наша адміністрація активно розглядає це питання, виходячи з інтересів України, кілька кроків було зроблено, але багато що залежить від України: як вона виконає умови - і політичні, і військові. Прогрес є», - сказав він.

24 серпня в Києві пройшли зустрічі президента Петра Порошенка, а також прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та радника президента США з питань національної безпеки Джона Болтона. Під час зустрічі сторони торкнулися тем посилення санкцій та тиску на країну-агресора. Болтон також попередив про наслідки, якщо Росія втрутиться в вибори в Конгрес. Американський яструб підкреслив, що санкції будуть діяти, поки Росія не змінить поведінку.

Болтон запевнив, що США ніколи не визнають анексію Криму, а Київ і Вашингтон розглянуть кроки з невтручання РФ в вибори в Україні. Радник Трампа каже, що американцям може бути цікавим видобуток українського газу.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...