​"Акт про захист американської безпеки від агресії Кремля 2018": Розкрито зміст "драконівського" законопроекту США проти "спонсора тероризму"

За оцінками експертів, це справжня «бомба», котра в рази сильніша за все запроваджене досі для стримування агресії Кремля. Серед вимог до РФ прописано і вимогу повернути Крим Україні і відмовитися від підтримки насильства на Донбасі

Проект сенаторів США про нові санкції проти Росії отримав назву «Акт про захист американської безпеки від агресії Кремля 2018» (DASKAA). Документ пропонує ряд заходів для стримування «агресії» РФ, витяги з тексту розкопав російський «Коммерсант» , зазначають Патріоти України. Як тільки зміст публікації став відомим, на Московській біржі почалась справжня паніка.

Так, документ пропонує, зокрема, визнати Москву «спонсором тероризму». Автори ініціативи вважають за необхідне підтримати зусилля з протидії втручанню «з боку уряду Росії або інших іноземних гравців в діяльність держустанов США, а також в демократичні процеси в країні».

У документі також міститься вимога публічно закликати російську владу повернути Крим Україні і відмовитися від підтримки насильства на сході України, від підтримки сепаратистів в Грузії і Молдавії, а також режиму президента Сирії Башара Асада.

Є в документ глава, яка зачіпає тему нерозповсюдження хімічної зброї. У ній законодавці пропонують тиснути на російську владу для того, щоб та припинила спроби втручання в дії ООН і Організації по забороні хімічної зброї. Вказується, що «за виробництво і застосування хімічної зброї» Росію потрібно карати і стримувати.

Крім того, документ передбачає звести в єдину базу всі існуючі санкції проти Росії - від CAATSA до «акту Магнітського», а також створити в Білому домі санкційного офісу, який координуватиме дії США по антиросійським санкцій з європейськими країнами. Законопроект пропонує створити ще одну структуру - Національний об'єднаний центр для відповіді на гібридні загрози. У його завдання буде входити боротьба зі спробами підступного впливу Росії у світі і в США.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

"Логістика запрацює саме в цей період": Коваленко розповів, як конкретно Україна може використати американську військову допомогу

середа, 24 квітень 2024, 8:30

Військовий експерт Олександр Коваленко заявив, що завдяки американській допомозі Київ зможе стабілізувати лінію оборони, а також почати формувати резерви для контрнаступальних дій. Хоча затримка її надання негативно позначилася на ситуації на фронті, н...