Активісти погрожують зірвати інавгурацію Трампа 20 січня

В цілому дозволи на проведення різних акцій у Вашингтоні в день приведення нового президента США до присяги отримали 27 ініціативних груп.

Інавгурація Дональда Трампа під загрозою. Фото: ВВС.

Тисячі демонстрантів мають намір влаштувати 20 січня у Вашингтоні акцію протесту, щоб зірвати інавгурацію обраного президента США Дональда Трампа. Протестувальники (в їх число входять групи DisruptJ20 і Black Lives Matter) спробують заблокувати всі 12 пунктів пропуску до місця проведення церемонії біля Капітолію, де Трамп повинен принести присягу, і уздовж Пенсільванія-авеню, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Крім того, вони хочуть - також за допомогою демонстрацій і перекривання доріг - перешкодити проведенню традиційного інавгураційного балу.

"Ми хочемо побачити повстання, закипаюче в цьому місті і по всій країні", - сказав агентству Reuters організатор акції Девід Терстон.

Організатори обіцяють і інші "сюрпризи", але при цьому побоюються зіткнень з прихильниками Трампа.

В цілому дозволи на проведення різних акцій у Вашингтоні в день приведення нового президента США до присяги отримали 27 ініціативних груп.

Це в чотири рази більше, ніж в середньому видавалося в дні інавгурацій в попередні роки.

Очікується, що на цей раз інавгурацію Трампа відвідають 800 тисяч глядачів. Забезпечувати їх безпеку покликані понад 15 тисяч силовиків.

Виконуючий обов'язки шефа поліції округу Колумбія Пітер Ньюшем раніше вже дав зрозуміти, що правоохоронці будуть готові протистояти спробам зриву церемонії.

Ні Трамп, ні його команда поки ніяк не коментували плани протестуючих.

Відзначимо, що у поки ще чинної влади в США є досить вагомі підстави взагалі скасувати інавгурацію і, відповідно, не вручати президентську булаву Трампу.

10 січня агентство CNN повідомило, що розвідка США знає про наявність у РФ компромату на Трампа.

Ще один компромат про зв'язки Трампа з Путіним оприлюднив 11 січня колишній радник російського президента Андрій Ілларіонов. За його висновками, Путін дав Трампу хабар на 10,5 млрд євро у вигляді 19,5% акцій «Роснефти».

Крім того, в доповіді, яку в кінці минулого року оприлюднило управління Національної розвідки США, чорним по білому написано, що російські хакери за прямим дорученням Путіна працювали на виборах на Трампа і проти Клінтон.

Також прокуратура США продовжує розслідування щодо махінацій Трампа, скоєних за допомогою його благодійного фонду.

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...