Альянс стрепенувся та мобілізується: У Німеччині пояснили, як агресія Путіна вплинула на підготовку військових НАТО

Діяльність НАТО тепер базується, виходячи з двох основних загроз: терористичної організації ІДІЛ, а також російської агресії.

Фахівці зі школи НАТО цього літа займуться підвищення професіоналізму українських військовослужбовців. Фото:http://apostrophe.com.ua/Декан школи НАТО в Обераммергау (Німеччина) полковник Тімоті Дрейфке розповів про те, що на даний момент Росія вважається однією з двох головних загроз для Альянсу. Про це Дрейфке розповів в інтерв'ю Апострофу, передають Патріоти України.

"Ми діємо, виходячи з двох основних загроз на даний момент: терористичної організації "Ісламська Держава", а також Росії. Ми запрошуємо до себе спікерів, міністрів оборони, послів, які спеціалізуються на цих темах. Ми просимо їх розповідати про те, що відбувається в даний момент і який вплив це може здійснити на НАТО. Так що наші навчальні програми постійно оновлюються, а у нас постійно виступають нові лектори", - розповідає декан школи НАТО.

За словами Дрейфке, головним завданням школи НАТО в Обераммергау є бойова підготовка військовослужбовців з країн НАТО і держав-партнерів Альянсу.

"Причому це індивідуальна підготовка не тільки на тактичному, а й стратегічному рівнях. В основному наші курси проходять протягом тижня. Лише деякі тривають два тижні, а деякі навіть 8. Школа в Обераммергау відповідає за підготовку військовослужбовців з країн НАТО і держав-партнерів Альянсу.

За рік у нас проходять навчання представники майже 80 країн. тобто, кожного тижня ми готуємо приблизно по 250 нових студентів, які представляють від 30 до 35 країн", - ділиться військовий.

"Кожен студент, який надходить до нас на навчання, має основні навички військової підготовки. Так що якщо ви офіцер піхоти, і пройшли в своїй країні підготовку з протидії хімічної зброї, то в Обераммергау вас навчать цьому ж, тільки за стандартами НАТО.

В нашому каталозі є 105 різних спеціалізацій. При цьому тривалість кожного курсу набагато менша, ніж в Оборонному коледжі НАТО", - розповідає Дрейфке.

Росіяни намагаються обійти Часів Яр околицями й ведуть активний вогонь з артилерії та мінометів: У ЗСУ розповіли про ситуацію

середа, 1 травень 2024, 9:40

На околицях міста Часів Яр на Донеччині були спроби та намагання ворога взяти його в облогу. Про це в ефірі інформаційного телемарафону повідомив речник Оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. З...

На концерті Кобзона триває тисячний аншлаг:: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 1 травня

середа, 1 травень 2024, 7:58

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 01.05.24 орієнтовно склали: