Американський аналітичний центр Carnegie Endowment for International Peace проаналізував причини провалу реформ в Україні

Найбільші проблеми України - корумпованість уряду і вплив на політичну систему з боку великого бізнесу.

Останні кілька місяців продемонстрували, що виклики, з якими стикається Україна, обумовлені проблемами всередині країни, а не приходять ззовні. Про це йдеться в доповіді, присвяченій ходу реформ в Україні, яку підготувала група експертів аналітичного центру Carnegie Endowment for International Peace, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Автори документа відзначають, що частина найбільших проблем, які стоять перед Україною, є хронічними. Крім того, ці проблеми не пов'язані з військовим конфліктом на Сході країни і мають характер системних. «Це корумпованість уряду і вплив на політичну систему з боку великого бізнесу», - вважають в Carnegie Endowment for International Peace.

При цьому експерти Carnegie Endowment for International Peace заявили, що робота адміністрації президента України в останні місяці не сприяла прогресу країни. «Значною перешкодою для подальшого прогресу України на внутрішній арені і для розвитку її відносин із закордонним партнерами стало відчутне небажання або нездатність адміністрації Порошенка йти на рішучі дії проти корупції та впливу великого бізнесу на політику», - наголошується в документі.

У Carnegie Endowment for International Peace також наголосили на важливості сильної коаліції у Верховній Раді для забезпечення здатності уряду функціонувати і продовжувати реформи, необхідні для відновлення довіри українського населення та міжнародної спільноти. При цьому експерти відзначили, що джерелом нового витка політичної кризи в Україні може стати спроба проштовхнути через Верховну Раду конституційні зміни, яких вимагають від Києва Мінські угоди. У разі, якщо Київ не вживатиме спроби прийняти необхідні зміни в Конституції, він ризикує зіграти на руку Москві.

«Наполягаючи на конституційних змінах, адміністрація Порошенка ризикує стати об'єктом нападок націоналістів і отримати крах коаліції, що теж може призвести до дострокових парламентських виборів», - вважають в Carnegie. На думку авторів доповіді, нездатність прийняти конституційні зміни, як цього вимагають від Києва Мінські домовленості, може обернутися політичною перемогою Росії і дозволить останній перекинути вину за конфлікт на сході України на Київ.

Важливий момент: В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією

субота, 27 квітень 2024, 12:23

Здатність України повернути всі захоплені росіянами території буде залежати від майбутніх рішень на Заході, в Кремлі та у Києві, а також здатності всіх сторін динамічно змінювати хід війни. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передаю...

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...