Американський F-35 здатний перехоплювати новітні російські ракети ППО

F-35 відчутно збільшує дистанцію ефективного виявлення, розпізнавання і знищення повітряних і надводних цілей ракетними комплексами, які перебувають на озброєнні військово-морського флоту.

Американські розробники значно модернізували F-35. Ілюстрація:  Lockheed Martin.

У США провели льотні випробування багатоцільового винищувача-бомбардувальника F-35 класу «невидимка». Воно пройшло на полігоні White Sands в штаті Нью-Мексико. Про це повідомили в компанії-виробнику Lockheed Martin, передають Патріоти України.

Новий літак показав, що, діючи координовано з іншими системами озброєнь, здатний без єдиного пострілу нейтралізувати широкий комплекс засобів блокування доступу в потенційні райони військових дій. У тому числі, і в повітряно-космічні, які Росія розгортає в Східній Європі та на Близькому Сході, а КНР - в Південно-Китайському і Східно-Китайському морях, де вони загрожують американським авіаносних з'єднанням.

Йдеться, зокрема, про протидію російській ЗРК великої і середньої дальності С-400 «Тріумф».

В ході випробування F-35 зафіксував аеродинамічну мету за горизонтом, доповів про це на наземну РЛС, звідки сигнал був переданий кораблю-ракетоносцю, який і знищив мету за допомогою стандартизованої ракети SM-6.

«Проведене випробування повинно послабити часто висловлюване занепокоєння з приводу малої вантажопідйомності F-35; в зв'язці з іншими системами він здатний завдати великої шкоди противнику», - заявляють американські військові.

За їх словами, F-35 відчутно збільшує дистанцію ефективного виявлення, розпізнавання і знищення повітряних і надводних цілей ракетними комплексами, які перебувають на озброєнні військово-морського флоту.

Залізна завіса закривається: У Росії чиновникам остаточно забороняють виїзд за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:49

У Росії чиновникам остаточно забороняють виїздити за кордон через страх перед витоком державних таємниць. Усі закордонні поїздки чиновників мають бути попередньо узгоджені, і обмеження стосуються не тільки країн, які вважаються недружніми до Росії, але...

Удар по авіабазі "Кущевська": Розвідка Британії оцінила, до чого призведе розосередження літаків Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:30

Впродовж тижня українська атака на російську авіабазу "Кущевська", ймовірно, призвела до того, що приблизно 40 літаків різних типів були виведені з цього району. Їх розподілили між кількома аеродромами. Про це пише Міноборони Великої Британії, передают...