Американці проголосували за створення ще одного штату

​Федеральний округ Колумбія стане 51-м штатом США.

Наклейка "Я проголосував". Фото: AP.

Жителі американського федерального округу Колумбія, в якому знаходиться столиця США місто Вашингтон, проголосували на референдумі за зміну адміністративного статусу на штат, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Відзначається, що референдум був проведений 8 листопада паралельно з президентськими виборами.

Згідно з американським законодавством, тепер Конгрес повинен розробити відповідний законопроект про надання Колумбії статусу 51-го штату. Після цього проект повинні підтримати Сенат та Палата представників, а потім підписати президент США.

В окрузі Колумбія проживають 672 тисячі жителів - більше, ніж в штатах Вермонт і Вайомінг, а його жителі платять більше федеральних податків, ніж в інших 22 штатах.

Останній раз нові штати були утворені в США в 1959 році, коли цей статус отримали Аляска (49-й штат), і Гаваї (50-й штат).

В округ Колумбія входять не тільки Вашингтон, але також місто Джорджтаун і графство Вашингтон. Округ був створений для того, щоб столиця США не підкорялася ні одному штату.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...